Böcker

Jag har alltid tyckt om att skriva. Troligen beror det på att jag fullkomligt slukade böcker när jag var liten. Högskolestudier, jobb och en elitsatsning på löpning gjorde att jag sköt upp det jag alltid tänkt göra: att skriva en roman. Ändå var jag övertygad om att jag kunde skriva böcker. Jag fortsatte att läsa, även om det framförallt koncentrerades till somrarna från det att mina barn hade fötts.
  2015 drog jag ner min satsning på maratonlöpning och då fick jag tiden och enegin till att försöka mig på skrivandet. Jag hade då burit på mig en idé till en roman i flera år. Jag har aldrig gått på någon skrivarkurs, men fick ändå till en första version av min bok Dömd att springa under juli det året. Efter flera omarbetningar skrev jag konktrakt med Bokförlaget SOL hösten 2016. Dömd att springa släpptes sedan i maj 2017.
  Att skriva gav mersmak och i juni 2017 gick jag från idé till ett färdigt synopsis till en fristående fortsättning på min debutroman. Den nya boken kommer få titeln Fri att springa. Jag skrev sedan manus till den under juli och augusti och i september  redigerade jag det med kommentarerna från mina trogna provläsare. I slutet av september skickades det till bokförlag och jag väntar nu på återkoppling. Jag känner mig mycket nöjd över att ha gått från idé till inskickat manus på knappt fyra månader. Fri att springa släpps i maj 2018.

Min litterära agent, Great Little Britain, verkar för att mina böcker lanseras som film och att böckerna ges ut utomlands. Läs mer på sidan om Fredrik Svanfeldt hos Great Little Britain.

Läs mer om Dömd att springa och Fri att springa på respektive boks sida.